Julius Paulett föddes 1982 i en liten by utanför Annecy i östra Frankrike. Jag har sedan tidig ålder haft en dragning till äventyr, fart och förnyelse. Att vara stilla och på samma plats fungerar inte för mig, varken fysiskt eller psykiskt. Jag behöver nya utmaningar för att stilla mina behov av interaktioner, upptäckter och framsteg.

Med alperna runt hörnet känner du dig alltid liten, och en aning obetydlig.

Som tidigare nämnt växte jag upp nära de franska alperna och har spenderat många helger och lov i och runt bergen. Upplevelserna som kommer av att leva i närheten av bergskedjor som dessa är svåra att förklara. I mitt fall har de säkerligen bidragit till min lekfullhet och brinnande intresse för det nya, oupptäckta. Även om det har tagit formen av globalt resande kan det också yttra sig i mindre uppenbara former. Som att ta en ny väg till skolan, testa att klippa av ena benet på mina jeans för att se reaktioner från omgivningen eller sätta klockan på foten. Det kan uppfattas udda och konstigt, men det är sån jag är.

Mina resor genom åren

Jag har hittills besökt över 40 länder runt om i Europa, Asien, Afrika och Sydamerika. Som första resa utomlands bilade vi över gränsen till Schweiz, men det räknas knappt då jag inte ens var två år gammal. Som första egna resa tog jag och ett par goda vänner bussen till Tyskland för att delta i Oktoberfest. Trots att vi bara var 15 år lyckades vi hitta ett liberalt öltält där vi blev alldeles för fulla. Vi tog oss åtminstone hem igen efter fyra dagar, och jag fick två veckors utegångsförbud som tack.

Sedan dess har jag hunnit med flera backpack- och långtidsresor runt om i världen. Jag kommer säkert skriva mer om dem här på min hemsida, så håll till godo!

Hur jag kom till Sverige

Som alltid är mötena med människor det absolut mest givande och intressanta när man är på resande fot. Jag stött på svenskar i världens alla hörn, och alltid är de lika trevliga. De är ett folk som är otroligt bra på att dricka alkohol och dansa hela natten, och deras tjejer är bland världens vackraste. Den vackraste av dem alla är Emma.

Emma och jag en sommarkväll 2017 utanför Uppsala.

Det är såklart därför jag är här i Sverige, för att vara med Emma. Hon jobbar på en reklambyrå i Uppsala och jag hjälper henne lite i hennes arbete samtidigt som jag pressar mig ytterligare i språket. Jag har nu varit i Sverige i tre år och känner mig nästan bemästra svenska helt och hållet. Det är ett svårt språk, men med ihärdigt arbete fungerar allt.

Här på AFUppsala (tidigare Alliance Française Uppsala) kommer jag berätta om vad jag lärt mig om världen och mig själv under mina resor. Hur livet i Sverige skiljer sig med hur det ser ut i Frankrike och övriga världen. Jag har valt att använda AFUppsala för att fortsätta och stärka de franska banden med omvärlden, istället för att skapa en ny hemsida.